AGRIVOC: Priručnik o nastavnim metodama biće predstavljen u septembru

Od 18 do 20. juna 2015. g. Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci bio je domaćin poslednje radionice o priručniku o nastavnoj metodici u poljoprivredi.

Timovi Poljoprivrednog fakulteta i Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda zajednički su analizirali nastavne metode koje su pripremile visokoškolske institucije učesnice AGRIVOC projekta i izvršili selekciju metoda koje će biti objavljene u priručniku.

Priručnik o nastavnoj metodici u poljoprivredi predstavljaće praktičan vodič za pripremu nastave koji je namenjen mlađem nastavnom kadru bez dovoljno iskustva u pripremi i organizaciji nastave. Priručnik će ponuditi uporedni prikaz kako se nastava u oblasti poljoprivrede organizuje u Srbiji, BiH i zemljama EU kao i prikaz najčešće korišćenih nastavnih metoda.

Priručnik će zajednički objaviti Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Zapadnobalkanski institut u Beogradu u okviru TEMPUS AGRIVOC projekta. Očekuje se da priručnik bude objavljen u septembru 2015. godine i predstavljen na završnoj konferenciji AGRIVOC projekta koja će biti održana krajem septembra u Prokuplju.